Roken

Na het zouten is het moment aangebroken om de producten te gaan roken. Het rookproces is van essentieel belang voor het eindresultaat. 

Het roken van de vleeswaren heeft invloed op verschillende aspecten. Wij geven hiermee een karakteristieke smaak aan het product en beïnvloeden de houdbaarheid. Producten worden gerookt op puur beukenhout.

Zwiers vleeswaren rookt de producten op verschillende manieren. Het grootste onderscheid zit in de temperatuur waarop gerookt wordt.

Warm roken is in de markt de meest gebruikte methode van roken. Ook wij beheersen deze techniek van A tot Z. Wij zijn echter trots op het feit dat wij ook de methode van het koud roken uitermate goed beheersen. Hiermee bieden wij in ons producten gamma een aantal producten die onderscheidend zijn en van uitmuntende kwaliteit.


Met de methode van het koud roken wordt de oorspronkelijke methode nagebootst van het roken van vleeswaren boven het haardvuur. U zult begrijpen dat middels onze moderne machines dit proces echter beter in de hand te houden is dan vroeger. Het roken gebeurt niet alleen bij een lagere temperatuur maar heeft ook enkele dagen nodig. De langere productie tijd betaalt zich uiteindelijk terug in een aantal specifieke eigenschappen die zorgen voor een geweldig eindresultaat. Producten krijgen een echt herkenbare smaak, blijven malser en de rooksmaak blijft langer behouden.