Het zouten van de grondstoffen is een essentieel onderdeel binnen het productie proces. Wij hebben
diverse methodes voor het zouten van onze producten. Wij kunnen met trots zeggen dat wij de authentieke
zoutprocessen beheersen en hiermee in staat zijn producten te maken die van uitzonderlijke kwaliteit zijn.
Droogzouten
Dit zout proces is een pure vorm van conservering van de
vleeswaren. Bij dit proces worden de vleesdelen enkel en alleen
met zout bedekt. Er vinden geen verdere toevoegingen plaats.
Geen andere hulpstoffen dus ook geen allergenen. Een proces
dat ervoor zorgt dat vocht uit het product wordt onttrokken en
het zout door het product opgenomen wordt.
Bakpekelen
Naast het droogzouten is bakpekelen een authentiek zoutproces waarbij de vleesdelen in een mengsel van water met zout worden gelegd. Het op deze manier verduurzamen van producten wordt niet vaak meer toegepast. Een prachtig authentiek proces dat zorgt voor de conservering van de producten. De juiste verhouding tussen zout en water wordt nauwkeurig in de gaten gehouden voor het optimale resultaat.
De zoutprocessen die worden toegepast bij Zwiers vleeswaren zijn pure ambacht. Op deze wijze is het conserveren van vleeswaren eeuwen geleden begonnen.